Novembre contra la violència envers les dones

Des de la Comissió de Coeducació i part del claustre vam organitzar tot un seguit d’activitats al llarg del mes de novembre que han acabat amb la celebració d' un acte unitari del 25 N, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

A la primera activitat, l’ actriu i activista Pamela Palenciano va presentar el seu monòleg “No solo duelen los golpes” on denuncia la violència que va patir i posa de manifest les seqüeles que encara avui pateix. A més, denuncia la construcció d’ estereotips que genera la desigualtat que permet exercir la violència sobre una altra persona.

L’alumnat de 3r i 4t d’ESO i de Batxillerat hi va poder assistir gràcies a l’organització conjunta amb el Consell Comarcal del Segrià, el SIAD del Consell Comarcal i Segrià Dinàmic.  

En acabar, van poder parlar amb la Pamela i resoldre dubtes i exposar les seves opinions i pensaments.


Durant tot el mes, des de l’ acció tutorial es van proposar dinàmiques i des de les diverses matèries es van plantejar activitats per a prendre consciència dels esglaons de la violència masclista i així poder-la identificar, aturar i denunciar.

Finalment, l’acte unitari, ajornat al 16 de desembre per la pluja, es va celebrar al pati de l’institut amb l’objectiu de demostrar que aquesta lluita s’ha de combatre amb la unió de tots i totes.

L’ alumnat va llegir de poemes de poetes catalanes com Maria-Mercè Marçal i Joana Raspall i de la canadenca Rupi Kour. 
A més, seguint el projecte de filosofia visual Wonder Ponder de Ellen Duthie, a l’ optativa de Filosofia de 4t van realitzar uns materials que serveixin per a reflexionar sobre la erradicació de la violència de gènere: imatges amb preguntes, acompanyades de música per posar en funcionament les ments i aconseguir una millor societat.

Finalment es va presentar l’assemblea feminista de l’institut que va ser l’encarregada de tancar l’acte amb l’ escriptura i la lectura del manifest.


Seguim!

Comentaris